Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі

опубліковано 18 січня 2023 о 15:02

За повідомленням управління персоналу Головного управління ДПС наразі діють вимоги Закону України від 5 лютого 2021 року № 1217-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

Зокрема, Законом запроваджено облік трудової діяльності в електронній формі та передбачено поступовий перехід від паперових трудових книжок до електронних протягом п’яти років.

Пенсійний фонд України протягом п’яти років має включити до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі – Реєстр застрахованих осіб) відсутні дані про трудову діяльність працівників на підставі відомостей наданих страхувальником.

Відомості про трудову діяльність працівників подаються до Пенсійного фонду України через вебпортал Пенсійного фонду України в електронній формі з обов’язковим накладанням кваліфікованого електронного підпису у вигляді копій передбачених законодавством документів, виготовлених шляхом сканування або в оцифрованому вигляді.

Електронна трудова книжка – це цифровий аналог паперових трудових книжок, тому в електронній трудовій книжці відображатиметься вся наявна інформація про стаж, записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення.

Також повідомляємо, що наявність електронної трудової книжки дає можливість призначити пенсію автоматично (без звернення особи та збирання документів за всю трудову діяльність), а також зменшує негативні наслідки втрати паперової трудової книжки та її відновлення.

Покрокова інструкція подання скан-копій трудових книжок