Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок заповнення податкової звітності з Рентної плати під час online-семінару

опубліковано 12 грудня 2022 о 17:42

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся online-семінар щодо порядку подання та заповнення податкової звітності з рентної плати за спеціальне використання води та користування надрами.

Заступник начальника відділу адміністрування місцевих податків і зборів з юридичних осіб, рентної плати та екологічного податку управління оподаткування юридичних осіб Геннадій Вручинський звернув увагу учасників заходу на помилки при заповнені Додатків 1 та 5 до Декларації з рентної плати, які найчастіше допускають платники.

«Попри те, що звітність подається щоквартально, помилки й недоліки під час її заповнення суб’єкти господарювання допускають часто. Зокрема у частині заповнення реквізитів, кодів, застосування ставки податку тощо. У результаті це призводить до некоректного визначення платниками податків власних податкових зобов’язань та необхідності подання ними уточнюючої декларації», – наголосив Геннадій Вручинський.

У зв’язку з актуальністю теми та важливістю озвученої фахівцем податкової інформації, online-семінар було записано на відео, яке вже незабаром можна буде переглянути на субсайті та фейсбук-сторінці Головного управління ДПС у Житомирській області.

У разі виникнення у вас питань щодо адміністрування рентної плати, екологічного податку, місцевих податків і зборів, звертайтеся за телефонами гарячої лінії: (0412) 418 076; (097) 365 03 39.

Та з будь-яких інших податкових питань – за телефоном: 0 800 505 521.

Також в області працює Комунікаційна податкова платформа. Електронна пошта для звернень: zt.ikc@tax.gov.ua.