Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нова форма податкової декларації з плати за землю у 2023 році

опубліковано 12 грудня 2022 о 15:58

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що наказом Міністерства фінансів України від 18.02.2022 № 83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)» викладено в новій редакції Податкову декларацію з плати за землю.

Декларацію приведено у відповідність до норм чинного законодавства, з урахуванням змін, внесених  Законом України від 30.11.2021 року № 1914-IX.

Основні зміни у формі Декларації:

- За наявності у платника податку кількох об’єктів оподаткування, що знаходяться  на території адміністративно-територіальних одиниць, що входять до складу різних територіальних громад, а отже, відповідають різним кодам за КАТОТТГ адміністративно-територіальних одиниць, якщо такі адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним податковим органом, то кількість податкових Декларацій має відповідати кількості адміністративно-територіальних одиниць. КАТОТТГ - Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затверджений наказом Міністерства розвитку громад та територій України  26.11.2020 № 290 (у редакції наказу Мінрегіону від 12.01.2021 №3), впроваджений на заміну Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ).

- У гр. 7 зазначається код за КАТОТТГ території територіальної громади, повноваження якої розповсюджуються на адміністративно-територіальні одиниці, на території яких розташовано(і) земельна(і) ділянка(и). За кожним таким кодом за КАТОТТГ складається окрема Декларація.

- У колонці «Категорія земельних ділянок» розділу І «Розрахунок суми земельного податку» Декларації зазначається інформація щодо категорії/цільового призначення земельних ділянок, яка має відповідати інформації, що зазначена у документах, які засвідчують право власності/користування земельними ділянками. Номер проставляється арабськими цифрами (формат XX.  XX) згідно з Класифікатором видів цільового призначення земельних ділянок, затвердженим постановою КМУ від 28.07.2021  № 821 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України».