Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повідомляйте про необґрунтовано завищені ціни!

опубліковано 13 травня 2022 о 15:00

Необґрунтоване завищення вартості соціально значущих товарів для населення є неприпустимим під час війни. І сьогодні законодавство дозволяє контролюючим органам вживати як попереджувальних заходів до недобросовісних підприємців, так і штрафувати їх за такі правопорушення.

Ціни на ліки, пальне, продукти харчування та інші товари першої необхідності – під пильним контролем працівників Головного управління ДПС у Житомирській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області. Щодня фахівцями проводиться роз’яснювальна робота щодо неприпустимості підвищення цін. У разі виявлення факту такого порушення, суб’єкт господарювання буде притягнуто до відповідальності. Серед можливих наслідків – вилучення необґрунтовано одержаної виручку та штраф.

Громадяни також можуть повідомляти про необґрунтоване підвищення цін, а також про відмову у безготівковому розрахунку. Отримана інформація буде обов’язково взята до уваги та використана під час контрольно-перевірочної роботи. У Житомирській області повідомити про порушення можна за номером телефону: (097) 712-62-39.

При інформуванні про факти порушень необхідно:

- представитись: вказати прізвище та ім’я особи, яка телефонує;

- повідомити зворотні дані для зв’язку (інформування): поштову адресу та контактний телефон;

- надати чітку інформацію про порушника: повну адресу об’єкта (населений пункт, назву вулиці та номер будинку (споруди), назву зупинки тощо), назву об’єкта (супермаркет, магазин, кіоск тощо), назву суб’єкта за можливості;

- чітко вказати, яке порушення виявлено.

Також повідомляйте щодо порушень через Телеграм-боти:

- про необґрунтоване завищення цін на товари / послуги: https://t.me/StopOverpriceBot;

- про відмову в оплаті товарів / послуг банківською карткою: https://t.me/pos_terminals_bot.