Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внести зміни до облікової картки фізичної особи – платника податків можна через Електронний кабінет

опубліковано 13 травня 2022 о 14:20

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що для замовлення через Електронний кабінет внесення змін до облікової картки фізичної особи - платника податків, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, або для первинної реєстрації облікової картки фізичної особи - платника податків для малолітніх дітей (до 14 років), необхідно:

- перейти до приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua), за допомогою ключа електронного підпису, створити та направити до ДПС відповідну заяву в електронному вигляді, скориставшись меню «Введення звітності»:

за формою 5ДР (F1314701) – зміни до облікової картки;

за формою № 1ДР(F1414601) – замовлення облікової картки;

- завантажити копії відповідних документів та обрати контролюючий орган (ДПІ), де фізична особа бажає отримати свою облікову картку.

Підтвердженням подання заяви до ДПС є отримання першої квитанції в електронному вигляді, в якій зафіксовані дата та час подання заяви. Інформацію про результат розгляду заяви можна переглянути у вкладці «Вхідні/вихідні документи».

До заяви за формою № 1ДР (F1414601) про первинну реєстрацію своїх малолітніх дітей (до 14 років), необхідно додати скановані копії Свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

До заяви за формою № 5ДР (F1314701) про внесення змін, обов’язково додаються скановані копії необхідних документів (паспорта, свідоцтва про народження, довідки про місце проживання).

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам при користуванні Електронним кабінетом відкрита його приватна частина, що містить режим «Допомога» з інструкцією користувача.

Отримати облікову картку фізичної особи - платника податків, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, можна через три робочих дні в контролюючому органі особисто, за наявності документа, що посвідчує особу.

За бажанням, документ може бути виданий представнику, за наявності документа, що посвідчує особу такого представника, та документа, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопії (з чітким зображенням), а також довіреності, засвідченої в нотаріальному порядку, на видачу такого документа (після пред’явлення повертається) та її копії.