Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО/ПРРО: податківці продовжують роз’яснювальну роботу

опубліковано 24 січня 2022 о 14:45

На Житомирщині тривають зустрічі податківців з суб’єктами господарювання – платниками єдиного податку.

Чергові такі зустрічі відбулися з підприємцями Бердичівського району.

Фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту звернули увагу підприємців, що не зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО та вести облік товарних запасів фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку І групи та суб’єкти господарювання, що здійснюють торгівлю в сільській місцевості, за умови дотримання ними певних обмежень, передбачених законодавством.

Застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим для фізичних підприємців – платників єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють розрахункові операції незалежно від обраного виду діяльності.

Нагадаємо, що як альтернативу, підприємці можуть використовувати ПРРО. Зокрема, застосування ПРРО передбачає передачу даних до фіскального сервера без послуг еквайєра, а експлуатація ПРРО не потребує сервісного обслуговування центрами. Його потрібно лише зареєструвати у відповідному реєстрі, що в свою чергу здійснюється онлайн.

З перевагами використання ПРРО можна ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Покрокова відеоінструкція щодо порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців розміщена за посиланням https://tax.gov.ua/.../programni-rro/video-lessons/8300.html .