Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Офіційне оформлення робітників та легалізація заробітних плат - повнота надходжень податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 19 жовтня 2021 о 14:55

За січень-вересень 2021 року до зведеного бюджету платниками Житомирщини сплачено 5,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Як повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Володимир Шелест, рівень сплати за 9 місяців 2021 року перевищив показник минулого року на 0,9 млрд грн, або на 20 відсотків.

Із загальної суми, 1,4 млрд грн сплачено до державного бюджету, до місцевих бюджетів на розвиток територіальних громад платниками сплачено 4,0 млрд грн вищезазначеного податку, що у порівнянні з січнем–вереснем 2020 року більше на 0,7 млрд грн, або 20,6 відсотків.

«Офіційне оформлення робітників та легалізація заробітних плат – це ті ключові фактори, які впливають на повноту надходжень податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів» – підкреслив Володимир Шелест.

Питання легалізації заробітної плати та зайнятості населення знаходяться на постійному контролі податкової служби Житомирської області, яка, спільно з органами місцевого самоврядування вживають заходи, направлені на залучення резервів надходження податків та зборів із заробітних плат до бюджетів всіх рівнів та дотримання гарантованих державою соціальних гарантій найманих працівників.