Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні робота із боржниками системна та цілеспрямована – повернути кошти до бюджетів

опубліковано 11 жовтня 2021 о 15:17

Днями в Головному управлінні ДПС у Житомирській області за участі в.о. заступника начальника Алли Бех відбулись зустрічі з керівниками підприємств-боржників, які тривалий час мають податковий борг.

У ході зустрічей із посадовими особами з’ясовано причини непогашення такого податкового боргу та намічені шляхи, які зможуть забезпечити надходження коштів в рахунок погашення боргу.

Так, ПП «Ірвік» має податковий борг 0,3 млн.грн. Платник на даний час оскаржив донарахування за актом контрольно-перевірочної роботи до Житомирського окружного адміністративного суду. У жовтні планується погашення боргу за іншими податками  в сумі 27,2 тис.грн.

ПАТ «Новоград-Водинський м’ясокомбінат» має заборгованість в сумі 1,8 млн грн. з податків та зборів та 0,6 млн.грн. з єдиного соціального внеску. На даний час розглядається питання реалізації майна боржника, яке перебуває у податковій заставі та в подальшому погашення податкового боргу.

ПАТ «Ярунська сільгосптехніка» має заборгованість з податків та зборів в сумі 0,2 млн.грн. та 0,2 млн. грн. з єдиного соціального внеску.

На даний час підприємство не здійснює господарську діяльність, рахунки заблоковані органами ДВС. Але за платником зареєстровано майно, яке  можливо використати як джерело погашення боргу шляхом його реалізації за рахунок цього забезпечити погашення податкового боргу.