Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головне управління ДПС у Житомирській області продовжує співпрацю з територіальними громадами області

опубліковано 07 жовтня 2021 о 12:46

В рамках постійної взаємодії податкової служби з територіальними громадами, продовжуючи співпрацю, 6 жовтня 2021 року в.о. заступника  начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Алла Бех провела виїзну зустріч з головою Ружинської ОТГ Людмилою Біляк. На зустрічі була присутня начальник Ружинської ДПІ Людмила Велика.

Як зазначила Алла Бех : «Однією з головних цілей не лише податкової служби, а й територіальних громад, на сьогодні є наповнення місцевого бюджету. Сподіваюсь, що відповідальність органів місцевого самоврядування за наповнення бюджетів має надзвичайно вагоме значення. Адже одне з головних завдань територіальної громади – спроможність себе утримувати».

Поряд з робочими питаннями, щодо забезпечення наповнення доходної частини місцевого бюджету, також було обговорено проблемні питання щодо сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Особлива увага акцентувалась на питаннях погашення податкового боргу з місцевих податків фізичними особами територіальної громади.

В ході зустрічі обговорили питання подальшої співпраці, зокрема щодо інформаційної взаємодії із визначення кола боржників та проведення із ними заходів по сплаті заборгованості, розширення бази оподаткування,  про особливості та терміни проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами.