Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

2 серпня 2021 року – граничний термін сплати задекларованих громадянами податків

опубліковано 29 липня 2021 о 14:21

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує про те, що податок на доходи фізичних осіб за наслідками поданих річних декларацій про майновий стан і доходи треба сплатити не пізніше 2 серпня 2021 року.

Звертаємо Вашу увагу, що на підставі статті 124 Податкового кодексу України, за порушення правил сплати грошового зобов’язання платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно - у розмірі 5 відс. погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів - у розмірі 10 відс. погашеної суми податкового боргу.

Ті самі дії, вчинені умисно, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 відс. від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

Такі діяння, що вчинені умисно повторно протягом 1095 календарних днів або які призвели до прострочення сплати грошового зобов’язання на строк більше 90 календарних днів, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 50 відс. від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

Крім того, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання нараховується пеня.

У разі виникнення питань щодо рахунків для сплати податкових зобов’язань можна ознайомитись за посиланням: https://zt.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/

Телефон «безкоштовної» гарячої лінії – 0 800 505 521.

Також з’ясувати всі питання платник податків може скориставшись послугами Електронного кабінету https://cabinet.tax.gov.ua.

Головне управління ДПС у Житомирській області просить відповідально віднестись до своєчасної сплати податків та не створювати податковий борг і штрафні санції.