Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У форматі фахового та конструктивно діалогу відбулась зустріч з представниками ОТГ Коростенщини

опубліковано 21 липня 2021 о 15:29

Сьогодні фахівці Головного управління ДПС у Житомирській області провели робочу зустріч з представниками територіальних громад Коростенщини.

Зустріч відбулась у місті Коростень, в конференц - залі  Коростенської міської ради.

Участь у зустрічі прийняли заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Володимир Шелест, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Анжеліка Бевза, начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Олександр Мушицький, в. о.  начальника управління податкового адміністрування юридичних осіб Алла Гжибовська, начальник Коростенського відділу камеральних перевірок Галина Воробей та представники територіальних громад району.                 

Метою зустрічі було продовження співпраці з територіальними громадами щодо забезпечення додаткових надходжень платежів до місцевих бюджетів.

Заступник начальника Володимир Шелест під час зустрічі відмітив: «Однією з головних цілей не лише податкової, а й ОТГ на сьогодні є наповнення місцевих бюджетів, тому особливу увагу необхідно приділяти залученню додаткових джерел доходів, а в умовах сьогодення відповідальність органів місцевого самоврядування за наповнення бюджетів має надзвичайно вагоме значення».

Анжеліка Бевза звернула увагу присутніх на резерви щодо залучення до оподаткування сільгосппідприємств, платників єдиного податку ІV групи спрощеної системи оподаткування, які використовують міжпайові дороги та лісосмуги.

Олександр Мушицький відмітив необхідність співпраці з питань легалізації доходів та повідомлень у разі наявності фактів неофіційного працевлаштування працівників у суб’єктів господарювання, які здійснюють ведення діяльності на території ОТГ, повноту нарахувань та своєчасність сплати до бюджетів ПДФО, ЄСВ.

Акцентував увагу на залученні до оподаткування податком на нерухоме майно та земельним податком, що забезпечить додаткові резерви за рахунок повного обліку та проведення інвентаризації земельних ділянок та об’єктів нерухомості як житлових, так і нежитлових приміщень.

Галина Воробей довела до відома присутніх правильність заповнення поля платіжного документа «Призначення платежу», тому що в разі некоректного заповнення сплачена сума буде обліковуватись окремо як нез’ясована, а в ІКП може виникнути податковий борг, на який буде нараховуватися пеня та штрафні санкції за несвоєчасну сплату платежу. 

Володимир Шелест наголосив на значимості спільних заходів органами податкової служби та об’єднаними територіальними громадами у наповненні бюджетів, відкритості до співробітництва та конструктивної співпраці.

Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю та систематичний обмін інформацією задля плідної роботи збільшення надходжень до бюджету.