Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володимир Шелест: робоча зустріч з питань блокування податкових накладних/розрахунків

опубліковано 17 червня 2021 о 14:59

Заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Володимир Шелест, спільно із фахівцями управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків, провів робочу зустріч з членом громадської організації «Вільний шлях» Олегом Лук’яновим, який за дорученням представляв ТОВ «Соло маркетинг».

Володимир Шелест відмітив: «Основною метою податкової служби є побудова партнерських взаємовідносин з платниками податків, пошук цивілізованих шляхів вирішення проблемних ситуацій, що виникають у ході застосування податкового законодавства та інших нормативних документів».

Фахівці служби роз’яснили представнику зустрічі про порядок подання документів щодо виключення з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, зокрема: для упередження блокування податкових накладних/розрахунків коригувань платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника податку, за встановленою формою, визначеною в додатку 5 до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11 грудня 2019 р. N 1165 (далі Порядок №1165).

Таблиця даних платника податку (далі Таблиця даних) – це зведена інформація, що подається платником податку до контролюючого органу, щодо кодів видів економічної діяльності платника податку згідно з Класифікатором видів економічної діяльності, кодів товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодів послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України.

У таблиці даних платника податку зазначаються:  види економічної діяльності відповідно до КВЕД, коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України, коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України.

Таблиця даних подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку, яка розглядається комісією регіонального рівня протягом п'яти робочих днів після її отримання.

Комісія регіонального рівня приймає рішення про врахування або неврахування таблиці даних, яке надсилається платнику податку в порядку, встановленому статтею 42 Кодексу. Платник податку може подати Таблицю даних лише в електронній формі засобами електронного зв'язку з урахуванням вимог Законів України "Про електронні довірчі послуги", "Про електронні документи та електронний документообіг" та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого Мінфіном.