Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні відбулася нарада: розглянуто результати та окреслено пріоритети

опубліковано 04 червня 2021 о 10:52

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулася нарада на якій розглянули підсумки діяльності відомства за 1 квартал та квітень цього року та  визначили додаткові пріоритети в роботі на майбутнє. Нарада проводилась під головуванням очільника відомства Костянтина Гавриша.

Основні питання які розглядались, це стан надходжень податків та платежів до бюджетів, залучення до оподаткування суб’єктів господарювання, які використовують у діяльності міжпайові дороги, лісосмуги, земельні ділянки під польовими дорогами для вирощування сільгосппродукції. З метою забезпечення надходжень до місцевих бюджетів проаналізовано рівень організації роботи ДПІ по взаємодії з територіальними громадами щодо обміну інформацією для забезпечення повноти обліку об’єктів оподаткування, у т.ч. встановлені ставки плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, опрацювання податкових ризиків.

Костянтин Гавриш відмітив: «Надходження до бюджету перевищують визначені індикативи та зберігають позитивну тенденцію росту порівняно з відповідним періодом минулого року.

За перший квартал 2021 року до бюджетів усіх рівнів додатково надійшло 237 млн. гривень.

У січні – березні цього року при зростанні обсягів постачання товарів і послуг на 19,1 відс. порівняно із відповідним періодом минулого року сальдо надходжень з ПДВ збільшилося у 2,4 рази. Це стало можливим завдяки ефективному розширенню бази оподаткування.

В результаті, завдання по загальному фонду Державного бюджету виконано на 113,2 відс., зі зростанням до минулорічного на третину, або на 197 млн.грн. більше.

Аналогічно, індикативні показники доходів місцевих бюджетів виконані на 102,2 відс., з єдиного соціального внеску на 106,9 відсотків.

У квітні ц.р. сукупні надходження зросли на третину, або на 421 млн. гривень. Забезпечено виконання індикативних показників доходів: загального фонду Держбюджету на 103,4 відс., місцевих бюджетів на 104,9 відс., єдиного соціального внеску на 116,7 відсотків».

В якості додаткового джерела бюджетних надходжень податкова служба системно працює над скороченням податкового боргу, зокрема завдання по погашенню податкового боргу за січень-березень ц.р. забезпечено у 3,6 рази більше, за квітень у 2,4 рази більше.

Враховуючи важливість збалансованого виконання доходів бюджету задля реалізації державних функцій та соціальних зобов’язань перед суспільством, за наслідками наради, окреслені додаткові доручення і завдання по напрямках, для забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів у першому півріччі 2021 року та в подальшому.