Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо особливостей оподаткування у лікувально-профілактичних закладах розповіли на семінарі

опубліковано 12 травня 2021 о 11:54

Нещодавно, за участі фахівців Головного управління ДПС у Житомирській області,  у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій Житомирської обласної державної адміністрації відбувся семінар для головних бухгалтерів лікувально-профілактичних закладів області на тему «Особливості здійснення бухгалтерського обліку та фінансової звітності».  Захід проходив в режимі онлайн.

Спікер цього заходу, головний державний ревізор – інспектор відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Світлана Бондарчук роз’яснила присутнім основні аспекти оподаткування і подання звітності неприбутковими організаціями та нововведення, які діють у 2021 році.

Так, неприбуткові підприємства установи організації, визначені п.133.4 статті 133 Податкового кодексу України (далі ПКУ),  подають звіт про використання доходів, прибутків неприбутковими організаціями, за формою затвердженою центральним органом виконавчої влади та річну фінансову звітність. Фінансова звітність ґрунтується на принципі нарахування - доходи і витрати відображаються в бухгалтерському обліку в момент їх виникнення, незалежно від дати надходження або сплати грошових коштів. За 2020 рік згідно п. 46.2  статті 46  ПКУ відновлено  подання звітів для професійних спілок. Гуманітарну допомогу в звіті, а саме в додатку ГД до звіту повинні відображати всі суб’єкти, як отримувачі так і набувачі гуманітарної допомоги.

На закінчення  семінару фахівець податкової служби повідомила присутнім переваги електронних сервісів ДПС України та подання звітності в електронному вигляді,  та наголосила, що такі заходи з роз’яснення податкового законодавства  та новацій будуть проводитися і надалі.