Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували? Відповідаємо!

опубліковано 26 березня 2021 о 16:46

В які терміни подається податкова декларація про майновий стан і доходи та сплачується ПДФО та військовий збір ФОП на загальній системі оподаткування, у випадку отримання нею, як ФО, у звітному році інших доходів (інвестиційний прибуток, спадщина, іноземний дохід тощо)?


Фізична особа – підприємець подає до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб та військовий збір.

При цьому у податковій декларації поряд із доходами від підприємницької діяльності відображаються також інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи, а також відомості про суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нарахованого на доходи від підприємницької діяльності в розмірах, визначених відповідно до закону. Остаточний розрахунок суми податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб здійснюється та військовий збір із суми загального річного оподатковуваного доходу за звітний податковий рік.

Сума податку на доходи фізичних осіб та військовий збір, визначена фізичною особою – підприємцем за підсумками остаточного розрахунку, зазначена ним у річній податковій декларації, підлягає сплаті протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Податковим кодексом України для подання такої податкової декларації.