Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В рамках кампанії «Урожай» задекларовано дохід на суму понад 644 тисяч гривень

опубліковано 26 березня 2021 о 16:44

В Головному управлінні ДПС у Житомирській області проводиться операція «Урожай», метою якої є залучення до декларування та перевірки повноти нарахування та сплати податків громадянами, які є власниками земельних ділянок площею понад2 гата власними силами обробляють земельні ділянки для отримання доходу, упередження схем ухилення від оподаткування суб’єктами господарювання сільськогосподарського напряму, тощо.

Так, станом на 26.03.2021 до ГУ ДПС у Житомирській області громадянами подано 116 декларацій про майновий стан і доходи, за 2020 рік, в тому числі 19 декларацій подано від осіб, які надають послуги з обробітку, збору урожаю, інші сільськогосподарські послуги населенню, якими задекларовано дохід на суму 644,8 тис. грн. З них до сплати самостійно задекларовано податку на доходи фізичних осіб – 97,1 тис. грн., та військового збору – 7,8 тис. гривень.

Доходи мають задекларувати громадяни - власники сільськогосподарської техніки, які проводять обробіток землі іншим фізичним особам (оранка, культування, посів, комбайнування, тощо) та при цьому не зареєстровані як фізичні особи - підприємці (ФОП). Такі громадяни зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи, відповідно до п. 179.1 ст. 179 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), у якій включити суму отриманих доходів до загального річного оподатковуваного доходу та сплатити податок із таких доходів.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається до податкового органу за своєю податковою адресою (за якою її взято на облік як платника податку у контролюючому органі), в термін до 01 травня 2021 року, а сума задекларованих в ній податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору платники мають сплатити до 01.07.2021 року.

Звертаємо увагу, що за неподання або несвоєчасне подання декларації про майновий стан і доходи відповідно п. 120.1 ст. 120 Кодексу передбачена відповідальність в сумі 340 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. За ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, передбаченно накладення штрафу у розмірі 1020 гривень.