Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зареєструвати програмний РРО можна швидко та просто

опубліковано 24 лютого 2021 о 15:40

За інформацією управління електронних сервісів станом на 20 лютого 2021 року платниками Житомирської області зареєстровано 311 програмних РРО.

В допомогу платникам податків Державною податковою службою України розроблено відеоурок, який допоможе швидко та зручно зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій.

Відеоурок ви можете переглянути за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html .

Перш за все, для початку застосування програмного РРО необхідно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Крім того зазначимо, що ДПС відкриті ключі електронного цифрового підпису видає безкоштовно.

Встановити програмне забезпечення можна на будь-який зручний пристрій, який є в наявності - комп’ютер, смартфон або планшет.

Завантажити програмне забезпечення можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.

Повідомляємо, що на офіційному вебпорталі ДПС створено банер «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), який містить актуальну інформацію, пов’язану з ПРРО, включаючи нормативно-правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень, контакти відповідальних осіб ДПС, які надають роз’яснення, пов’язані з роботою ПРРО.

Платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.