Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заборгували єдиного соціального внеску понад 18 тисяч платників області

опубліковано 30 жовтня 2020 о 11:08

Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що єдиний соціальний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Несплата єдиного внеску призводить до фінансових санкцій та  в подальшому може вплинути на отримання пенсії.

Станом на 1 жовтня 2020 року 18534 платники податків Житомирської області мають заборгованість з єдиного соціального внеску в сумі понад 329 млн. грн.

Зазначимо, що якщо платник єдиного внеску протягом 10 календарних днів не сплатив суму недоїмки та штрафів з нарахованою пенею та не оскаржив вимогу в адміністративному чи судовому порядку, то таку вимогу вважають узгодженою.

Далі упродовж 10 робочих днів з дня узгодження вимоги (набрання нею чинності) її надсилають до органу Державної виконавчої служби. Державна виконавча служба (держвиконавець) не пізніше наступного робочого дня з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження.  

Головне управління ДПС у Житомирській області попереджає що наслідками виникнення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску можуть бути:

- блокування рахунків, в т.ч.  карткових;

 - арешт майна;

- обмеження виїзду за кордон посадових осіб боржників чи самих ФОП-боржників.

З метою уникнення не зрозумілих ситуацій, в чергове звертаємось з проханням своєчасно сплачувати платежі та добросовісно дбати як про власний соціальний захист так і співвітчизників.