Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Реєстрація ПРРО через електронні сервіси

опубліковано 15 липня 2024 о 10:10

Днями заступник начальника Коростишівської ДПІ Ліна Сеніна провела для  платників податків тренінг щодо реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі - ПРРО) через Електронний кабінет.

Посадовець зазначила, що застосування ПРРО регулюється Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317 (далі – Порядок № 317). Відповідно до Порядку №317  під час реєстрації кожному ПРРО фіскальним сервером ДПС автоматично формується та присвоюється фіскальний номер. 

Також відмітила, що для реєстрації ПРРО складається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F1316605), яка в електронній формі подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання,  як платника податків, до фіскального сервера засобами Електронного кабінету, або засобами телекомунікацій. 

Разом з тим звернула увагу, що у реєстраційній заяві за ф. № 1-ПРРО суб’єктом господарювання зазначається локальний номер ПРРО, який присвоюється такому ПРРО та становить числовий номер. 

Він є унікальним серед номерів, що присвоюються суб’єктом господарювання у довільному порядку ПРРО для його реєстрації та застосування у відповідній господарській одиниці. 

Протяг заходу Ліна Сеніна  надала практичну допомогу з питань реєстрації заяви за ф. № 1-ПРРО через Електронний кабінет та запросила учасників користуватися  електронними сервісами ДПС.