Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку

опубліковано 15 липня 2024 о 10:08

Фахівцями  Коростишівської  ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській  області щоденно забезпечується якісне та своєчасне надання довідкових, інформаційних, електронних послуг.

Серед наданих сервісних послуг користуються попитом такі послуги, як реєстрація платником єдиного податку та надання витягу з реєстру платників єдиного податку.

Нещодавно головним державним інспектором Гетманенко Аллою було проведено черговий тренінг, під час якого посадовець роз’яснила як отримати витяг платника єдиного податку при внесенні змін до реєстру платників єдиного податку щодо видів господарської діяльності.

В ході заходу фахівець проінформувала, що підприємець – платник єдиного податку може через приватну частину Електронного кабінету в меню «Заяви, запити для отримання інформації» створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку.

Форма запиту передбачає проставляння платником податків відмітки у полі «Спосіб отримання витягу», а саме, безпосередньо в контролюючому органі або в електронному вигляді.  

У разі надсилання запиту за формою F1302101 з відміткою «в електронному вигляді» у полі «Спосіб отримання витягу», платник єдиного податку отримує в електронній формі витяг з реєстру платників єдиного податку за формою F1402101 у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету.  

Посадовець звернула увагу, що строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.