Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Про особливості повернення податкової знижки на навчання

опубліковано 26 червня 2024 о 14:50

Під час надання адміністративних послуг податківці роз’яснюють громадянам та суб’єктам господарювання порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи для повернення податкової знижки на навчання.

Податківці наголошуєть, що для зручності, при поданні декларації в «Електронному кабінеті платника» наявний електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного заповнення декларації. 

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів.

Декларацію на отримання знижки за певними видами витрат слід подати за звітний 2023 рік до 31 грудня 2024 року включно. 

Крім того, такі витрати мають бути підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема: квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт/послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця/отримувача, та копіями договорів за їх наявності, в яких обов'язково повинна відображатись вартість таких товарів (робіт/послуг) та строк оплати за них. 

Копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з декларацією.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.