Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малинська ДПІ: До завершення кампанії декларування залишилось 5 днів

опубліковано 25 квітня 2024 о 13:46

Підходить до завершення кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році, про це розповідає начальник Ольга Сокол. Це означає, якщо ви отримули дохід, з якого не сплатили відповідні податки, або отримали спадщину від родичів не першого-другого ступенів спорідненості, то це привід звернутися до податкової та подати декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2024 року та сплатити податки до 1 серпня поточного року. 

До переліку випадків, коли подається декларація, належить і отримання іноземного доходу. 

Що мається на увазі: наприклад, будучи резидентом України, у минулому році ви певний час працювали за кордоном і отримали дохід від іноземного роботодавця. 

Чи сплачується податок в український бюджет? Так, ви маєте звітувати до податкової: тобто, подати декларацію та сплатити 18% ПДФО та 1,5 військового збору. Сама сума доходу, отриманого з іноземних джерел, перераховується  у гривні за валютним курсом Національного банку, який діє на момент отримання такого доходу. 

Щоб ваші сплачені за кордоном податки зарахувалися, достатньо отримати довідку про суму сплаченого податку від уповноваженого справляти податок державного органу країни, де ви отримували такий дохід, а також про базу та/або об'єкт оподаткування. Зазначимо, що довідка підлягає легалізації у відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено чинними міжнародними договорами України. 

Якщо немає можливості надати підтверджуючі документ про суми отриманого доходу з закордонних джерел та суми сплаченого податку за межами України, то до своєї податкової потрібно подати заяву про перенесення строку подання декларації до 31 грудня поточного року. 

Найзручнішим способом подання декларації є Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua), мобільний застосунок «Моя податкова», а також можна це зробити особисто  або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення  та описом вкладення.