Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Попільнянська ДПІ : Чергова зустріч з представниками Корнинської громади

опубліковано 22 квітня 2024 о 10:15

Відбулася робоча зустріч начальника Попільнянської ДПІ Тетяни Заволоки  з начальником  господарсько-земельного відділу Корнинської селищної ради Андрієм Пашинником. 

Податківець  роз’яснила норми законодавства, які регламентують благодійну допомогу та порядок її оподаткування, а також порядок  отримання податкової знижки для внутрішньо переміщених осіб.

Повідомила про кампанію щорічного декларування доходів громадян, яка триватиме до 01 травня 2024 року. Зокрема, обговорили особливість декларування доходів громадян від продажу власновирощеної сільськогосподарської продукції, а також отриманих іноземних доходів,  та наголосила  про можливість подання податкової декларації про майновий стан і доходи з використанням електронних сервісів ДПС.

В ході зустрічі надала консультації щодо використання електронних сервісів ДПС, застосування РРО/ПРРО, нарахування мінімального податкового зобов'язання.

Також,  обговорено напрямки подальшої співпраці в частині інформування громадян про необхідність своєчасної сплати до бюджету податків та зборів, в т.ч. мінімального податкового зобов’язання. Особливо важливим є питання звірки об’єктів оподаткування земельним податком та податком на нерухоме майно. Проінформовано про можливість проведення такої звірки з використанням електронних сервісів ДПС, таких як "Електронний кабінет платника", мобільного застосунку «Моя податкова», в т.ч. з використанням сервісу «Дія. Підпис». 

Наголошено, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет» або застосунком «Моя податкова».