Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Попільнянська ДПІ: Чергова зустріч з представниками громад

опубліковано 22 квітня 2024 о 10:13

Відбулася робоча зустріч начальника Попільнянської ДПІ Тетяни Заволоки з старостою Липківського старостинського округу Попільнянської ТГ Іваном Лаховцем.

Тетяна Заволока  роз’яснила норми законодавства, які регламентують благодійну допомогу та порядок її оподаткування, а також порядок  отримання податкової знижки для внутрішньо переміщених осіб.

У ході зустрічі нагадала про кампанію щорічного декларування доходів громадян, яка триватиме до 01 травня 2024 року,  а суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, та право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року.

 Зосередила увагу на доходи громадян, які підлягають обов'язковому декларуванню, наголосила про можливість подання податкової декларації про майновий стан і доходи з використанням електронних сервісів ДПС, зокрема  для зручності подання декларації в «Електронному кабінеті платника» створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. А також подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування доходів чи отримання податкової знижки громадяни можуть через мобільний застосунок «Моя податкова».  

Надала консультації з питань застосування РРО/ПРРО, нарахування мінімального податкового зобов'язання.

Обговорили питання сплати майнових податків, та  питання продовження співпраці щодо роз’яснювальної роботи з громадянами з питань погашення наявного податкового боргу та недопущення виникнення нового.   

Податківець наголосила також, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет» або застосунком «Моя податкова».