Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Любарська ДПІ: Тісна співпраця з ОТГ – запорука вирішення актуальних питань

опубліковано 27 березня 2024 о 16:27

Додаткові шляхи залучення податкових надходжень до бюджету громади обговорили на робочій зустрічі фахівці Любарської ДПІ  з представниками  Любарської селищної ради.

Начальник, акцентувала увагу на важливості активної роз’яснювальної роботи мешканцям громади щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році. 

Зауважила, що платники податків мають можливість самостійно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи провести через Електронний кабінет. 

Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета. 

Звернули увагу на норми законодавства, які регламентують благодійну допомогу та порядок її оподаткування , а також порядок  отримання податкової знижки для внутрішньо переміщених осіб.

Під час зустрічі обговорено стан сплати майнових податків, особливості сплати ПДФО у вигляді мінімального податкового зобов’язання фізичними особами, які є власниками земельних часток (паїв), а також терміни звірки і сплати мінімального податкового зобов’язання громадянами.