Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростенська ДПІ : Надання консультації в Коростенській ДПІ

опубліковано 13 лютого 2024 о 16:20

Працівники Коростенської ДПІ на постійній основі проводять зустрічі, під час яких платники можуть отримати поради та допомогу з податкових питань.

Під час  чергової зустрічі з відвідувачами Центру обслуговування платників головний державний інспектор Наталія Савченко, детально роз’яснила платникам порядок застосування РРО/ПРРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків.  

Вона підкреслила, що процес фіскалізації триває вже давно. Українські підприємці знають, що зобов’язані використовувати у своїй діяльності пристрої для реєстрації розрахункових операцій - РРО, ПРРО чи книги обліку розрахункових операцій. Насамперед це стосується малого та середнього бізнесу, представники якого є платниками податків другої і третьої груп.

Але з 1 жовтня 2023 року за торгівлю чи надання послуг без застосування РРО або програмних РРО притягуватимуть до відповідальності. «Фінансові санкції застосовуватимуться у розмірі 25% від вартості товарів, реалізованих вперше з порушенням закону, і 50% від вартості всіх товарів, які реалізовані після виявлення першого порушення. Щоправда, ця лояльність стосуватиметься лише тих, хто має зареєстровані касові апарати, та тих, чия діяльність не пов’язана з реалізацією підакцизних товарів, складних побутових товарів, ювелірних виробів або виробів медичного призначення», - каже Наталія Савченко

До речі, вручення клієнтові чека у паперовому вигляді - не є єдиним варіантом підтвердження здійснення розрахункової операції.

«Фіскальний чек за оплачені товари (послуги) через ПРРО може надаватися покупцю різними способами. Наприклад, надсилатися електронною поштою (e-mail), Viber, Telegram, WhatsApp, SMS. Також фіскальний чек можна роздрукувати на принтері або пристроєм покупця його можна сфотографувати чи зісканувати Qr-код з екрану продавця.

Також, податківець нагадала, що з 1 січня 2024 року в Україні розпочалася кампанія декларування доходів. Декларація про майновий стан і доходи подається відповідно до ст. 179 Податкового кодексу України.

У податковій службі запрошують громадян до 1 травня відзвітуватися про отримані доходи за 2023 рік і сплатити податки. 

Не знаєте як правильно заповнити декларацію? Консультаційну допомогу можна отримати у державній податковій інспекції за адресою : м. Коростень, вул. Героїв Рятувальників, буд.3

Подбайте про оборону держави, чесно сплачуючи податки! Ваш внесок у Перемогу – важливий!