Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малинська ДПІ: Порядок декларування доходів за минулий рік

опубліковано 08 лютого 2024 о 15:43

В Центрі обслуговування платників Малинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Житомирській області постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо декларування доходів громадян, застосування права на податкову знижку та надається практична допомога при поданні податкової звітності, в тому числі, декларації про майновий стан і доходи. 

Під час чергового практикуму, головний державний інспектор ДПІ розповіла присутнім про Деклараційну кампанію - 2024 та роз’яснила, що обов’язок подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи виникає у громадян, які у 2023 році отримували доходи не від податкових агентів, тобто з таких доходів не були сплачені податки. 

Такі громадяни, зобов’язані подати до податкового органу річну податкову декларацію про доходи за 2023 рік за новою формою з визначеною сумою ПДФО та військового збору, що підлягає сплаті до бюджету до 1 серпня 2024 року. 

Податківець звернула увагу громадян на можливості подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі. Вона розповіла, що для зручності подання декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. Часткове автоматичне передзаповнення декларації, здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. 

В ході спілкування, фахівець ознайомила учасників навчання зі зразками заповнення нової форми Податкової декларації про майновий стан і доходи та надала практичну допомогу у поданні річної податкової декларації в електронному вигляді через «Електронний кабінет».