Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малинська ДПІ : Фахівці Малинської ДПІ роз’яснюють порядок подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 30 січня 2024 о 16:28

Під час чергового заходу головний державний інспектор Малинської ДПІ Наталія Воробей зазначила, що основними перевагами використання електронних сервісів ДПС України, зокрема Електронного кабінету платника податків, є економія робочого часу платника. У ході навчання фахівець зазначила, що кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, розпочалась 1 січня 2024 року. 

Відповідно до податкового законодавства, декларація подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб – до 01 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV Податкового кодексу. 

Водночас, декларація з метою нарахування податкової знижки, із зазначенням конкретних сум, подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. 

Разом з тим, посадовець ознайомила платників з новою формою податкової декларації та надала практичну допомогу щодо її подання через Електронний кабінет. 

Податківець зауважила, що для користування послугами Електронного кабінету необхідно мати цифровий підпис, який можна замовити у будь-якому сервісному центрі.  

Фахівець надала практичні рекомендації щодо заповнення, підписання та відправлення звітності через Електронний кабінет платника.