Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Попільнянська ДПІ: Робоча зустріч з старостою Кам’янецького старостату Попільнянської селищної ради

опубліковано 29 січня 2024 о 14:53

В рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії відбулась робоча зустріч начальника Попільнянської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Тетяни Заволоки із старостою Кам’янецького  старостату Попільнянської селищної ради Миколою Запольським, з питань податкового законодавства.
 
Тетяна Заволока,  роз’яснила норми законодавства, які регламентують благодійну допомогу та порядок її оподаткування , а також порядок  отримання податкової знижки для внутрішньо переміщених осіб.

Акцентувала увагу, що з 1 січня 2024 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року та зазначила випадки, в яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим.

Під час зустрічі обговорили питання  застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями, яке стало обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім спрощенців першої групи, ще з 1 січня 2022 року. Обговорили питання хто має право незастосувувати РРО чи ПРРО на території села.

Інформувала про новий функціонал від ДПС мобільний застосунок «Моя податкова».      «Моя податкова» –це безкоштовний застосунок, який забезпечує громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Мобільний застосунок надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки. Його можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS. Для цього потрібно мати лише електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Також наголосила, на можливостях сервісу «Електронний кабінет платника», де зокрема можна подавати та переглядати подану  звітність, перевіряти стан розрахунків з бюджетом ,  сплачувати нараховані податки та збори, отримувати довідку з Державного реєстру фізичних осіб про суми виплачених доходів та нарахованих податків.

Ще однією темою для обговорення, стало  мінімальне податкове зобов’язання – це новий суттєвий резерв надходжень до місцевих бюджетів , та наголосила, що важливим завданням в цьому напрямку є співпраця в проведенні інвентаризації даних щодо актуальності внесеної інформації про земельні ділянки, які належать до сільськогосподарських угідь за межами населених пунктів.