Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пулинська ДПІ: У Пулинській ДПІ підприємці отримують інформацію про застосування РРО/ПРРО

опубліковано 17 листопада 2023 о 16:11

Працівниками Пулинської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області постійно проводиться робота щодо інформування платників податків ІІ-IV групи єдиного податку про виникнення з 01.01.2022 року у них обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Зокрема фахівцями ДПІ проводиться інформування платників податків, що здійснюють діяльність у сферах торгівлі, громадського харчування та послуг про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 та 01.10.2023року у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Платникам податків наголошується про можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО. ПРРО від ДПС України надається суб’єктам господарювання безкоштовно.

Для ознайомлення з роботою безкоштовного програмного РРО платникам пропонується відвідати банер «Програмні РРО» на офіційному вебпорталі ДПС України. За потреби платникам податків надається практична допомога по встановленню ПРРО ДПС.