Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Брусилівська ДПІ: Впровадження Закону України № 3219-ІХ та використання РРО/ПРРО - зустріч з представниками Брусилівської селищної ради

опубліковано 13 листопада 2023 о 15:43

Днями, у приміщенні Брусилівської селищної ради відбулася зустріч головного державного інспектора Брусилівської ДПІ  Оксани Аверіної з заступником селищного голови Брусилівської селищної ради Василем Захарченком та працівниками відділу комунальної власності селищної ради щодо питання проведення роз’яснювальної роботи стосовно дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО. 

Під час зустрічі податківець повідомила, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), зокрема, з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону № 265.

Особливу увагу Оксана Аверіна приділила питанням застосування РРО/ПРРО на перевагах застосунку програмного РРО, розробленого ДПС України, зокрема зазначила, що ПРРО має безліч переваг перед класичними РРО, а саме:

-         вільний вибір для суб’єкта господарювання;

-         відсутність посередників (екваєра, ЦСО);

-         відсутність експертизи для комерційних ПРРО;

-         пристосованість для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android; iOS; WEB-ВЕРСІЯ;

-         реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі;

-         виключно електронний документообіг;

-         безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС).

 

Так, реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО.

Для реєстрації РРО/ПРРО суб`єкта господарювання подає до контролюючого органу заяву за формою №1-РРО/№1-ПРРО. Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.

Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, 

реєстрацію РРО/ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті.

Детальніше ознайомитись з питаннями реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій можна у банері Програмні РРО за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

 У ході зустрічі обговорювались питання шляхів донесення інформації до суб’єктів підприємницької діяльності.