Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Житомирська ДПІ: Практикум у м. Житомирі: вчимось отримувати довідку про доходи

опубліковано 22 вересня 2023 о 16:17

Працівники Житомирської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області систематично проводять зустрічі з платниками податків задля активного роз’яснення переваг та зручностей  використання електронних сервісів ДПС України, зокрема ”Електронного кабінету платника податків”   
Нещодавно завідувач сектору введення ДРФО Жанна Курцева провела практичні навчання з відвідувачами, які звернулись до центру обслуговування платників за отриманням довідки про доходи. 

Жанна Курцева покроково роз’яснила, як можна отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді за допомогою «Електронного кабінету платника». 

Увйти до «Електронного кабінету» можна за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, після чого необхідно:

- увійти до його приватної частини, обравши відповідного надавача електронних довірчих послуг;

- обрати особистий електронний ключ, вибравши відповідний файл з електронного носія, або у відповідному каталозі на персональному комп’ютері; 

- вказати пароль захисту та натиснути «Зчитати». Після того, як ключ буде успішно завантажено, натиснути «Увійти».  

Після заповнення обовязкових реквізитів слід натиснути «Підписати та надіслати» або «Зберегти чернетку» та «Підписати та надіслати».  

Відправлений запит можна переглянути у розділі «Вхідні/вихідні документи» в приватній частині особистого кабінету. Після обробки Запиту до особистого Електронного кабінету надходить повідомлення (відповідь на Запит).