Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Житомирська ДПІ: Зустріч з волонтерами міста

опубліковано 22 вересня 2023 о 16:16

У Житомирській ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області проведено зустріч з волонтерами міста щодо питань реєстрації та включення до Реєстру волонтерів . 
Заступник начальника ДПІ Алла Якімчук ознайомила з ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.10.2014 № 1089 (далі - Порядок № 1089), яким передбачено, що для включення до Реєстру волонтерів фізична особа – благодійник подає до територіального органу ДПС у паперовій або електронній формі заяву про включення/внесення змін до Реєстру волонтерів за формою № 1-РВ, (додаток 3 до Порядку № 1089). 

А також звернула увагу присутніх , що заява за ф. № 1-РВ в електронній формі також може бути подана засобами Порталу Дія. 

Детально було розглянуто порядок заповнення заяви за формою № 1-РВ. Особливо було відмічено, що зазначені у заяві реквізити рахунків, відкритих у банках на ім’я такого волонтера, повинні бути призначені для здійснення благодійної діяльності. 

Відповідно до п.2.2 розділу ІІ Порядку № 1089, заяву за ф. № 1-РВ у паперовій формі фізична особа – благодійник подає особисто, пред’являє документ, що посвідчує особу, або паспорт громадянина України. 

Іноземці та особи без громадянства пред’являють документ, що підтверджує перебування на території України на законних підставах. 

Уповноважена особа може подати заяву за ф. № 1-РВ в паперовій формі за умови наявності документа, що посвідчує особу такого представника, та документа, що посвідчує особу довірителя, або його фотокопії, а також довіреності, посвідченої нотаріально, на проведення відповідних дій.