Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Овруцька ДПІ: Сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО та/або ПРРО

опубліковано 18 вересня 2023 о 16:00

18.09.2023 року в Овруцькій ДПІ Головного управління ДПС у Житомирькій області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій. На запитання платників податків відповідала головний державний інспектор Овруцької ДПІ  Ольга Мошківська.

Посадовиця звернула увагу суб’єктів господарювання, що Закон України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» спрямований на виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року та передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з  введенням воєнного стану в Україні  та не встановлює нових вимог для мікробізнесу. 

Крім того, проінформувала платників щодо фінансових (штрафних) санкцій за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) та датою початку їх застосування.

Ольга Мошківська акцентувала увагу на перевагах ПРРО від ДПС, оскільки данй за стосунок є сучасним, безкоштовним та не вимагає особливих навичок користувача, зокрема, має низку переваг перед класичним РРО. Проінформувала, що детальна інформація щодо порядку реєстрації ПРРО, інструкції та відеоуроки можна знайти на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ .

На всі поставлені запитання в ході «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.