Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Андрушівська ДПІ: зустріч щодо застосування РРО/ПРРО та новацій податкового законодавства

опубліковано 15 вересня 2023 о 14:17

Податківці Андрушівської ДПІ провели зустріч з суб’єктами господарювання  щодо застосування та використання РРО/ПРРО та новацій податкового законодавства.

Застосування РРО є обов’язковим для фізичних осіб підприємців, що ведуть розрахункові операції в готівковій чи безготівковій формі, при продажу товарів або наданні послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також при прийманні готівки для подальшого її переказу. Зокрема ФОП 2-4 груп спрощеної системи оподаткування, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу та ФОП на загальній системі оподаткування. 

Стосовно відповідальності за порушення законодавчих норм проінформовано, що встановлено зменшений розмір штрафних санкцій. А саме: 25% вартості проданих з порушенням товарів/послуг за порушення, вчинене вперше, 50%  – за кожне наступне порушення. Раніше: 100% та 150% відповідно – за незастосування РРО/ПРРО, невидачу розрахункового документа або видачу його на неповну суму покупки, що застосовуються до ФОПів – платників ЄП, не зареєстрованих платниками ПДВ, які здійснюють торгівлю (крім підакцизних, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медпризначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння) – до закінчення воєнного стану, але не довше ніж до 1 серпня 2025 року.