Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Овруцька ДПІ: Чергова зустріч щодо нововведень у частині застосування РРО/ПРРО

опубліковано 08 вересня 2023 о 13:02

Фахівці Овруцької ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області проводять зустрічі з платниками податків щодо новацій, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

Мета даних зустрічей - покрокова деталізація реєстрації та переваги використання програмного РРО. Під час діалогу з платниками податків податківці наголошують, що обов’язок кожного підприємця, окрім спрощенців І групи, використовувати реєстратор розрахункових операцій або як альтернативу класичній касовій техніці програмні РРО. 

Також податківці акцентували, платникам варто врахувати, що з 1 жовтня під час проведення фактичних перевірок податкові інспектори мають право накладати штрафи. Податківці презентували платникам тематичні пам'ятки з деталізованою інформацією щодо реєстрації ПРРО та розмірів штрафів.і санкції за невиконання вимоги щодо проведення готівкових розрахунків через РРО/ПРРО. 

Платникам розповіли про реєстрацію ПРРО в «4 кроки» та поінформували, що на сайті ДПС розміщений банер «Програмні РРО» з актуальною інформацією щодо застосування ПРРО: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ . 

За результатами проведених заходів, забезпечується належний рівень якості інформаційно-роз’яснювальної компанії щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом № 3219, зокрема у частині реєстрації РРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.10.2023 року.