Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Овруцька ДПІ: Робоча зустріч з працівниками Овруцького центру надання адміністративних послуг

опубліковано 06 вересня 2023 о 09:29

Сьогодні відбувся робоча зустріч начальника Овруцької ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Сергія Невмержицького з керівником та працівниками Овруцького центру надання адміністративних послуг,  щодо новацій в частині застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). 

Під час зустрічі в Овруцькому центрі надання адміністративних послуг були обговорені новації податкового законодавства внесені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Сергій Невмержицький розповів присутнім, що Закон № 3219-ІХ спрямований на виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування та навів основні новації Закону № 3219-ІХ, який:   

- визначає порядок та умови повернення суб'єктів господарювання, які використовували спрощену систему з особливостями оподаткування на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання таких особливостей оподаткування;  

- скасовує можливості для фізичних осіб – підприємців  платників єдиного податку І та ІІ групи не сплачувати єдиний податок.  

- часткове зняття обмежень на проведення перевірок, відновлено проведення окремих видів перевірок;  

- відновлює відповідальність за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 та з 01.10.2023 року.  

Податківець наголосив, що представники бізнесу можуть самі обирати, який тип касового апарату використовувати – класичний РРО чи програмний. ДПС також пропонує до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. 

Розповів про порядок застосування РРО/ПРРО та наголосили, що реєстрація РРО здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.