Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростенська ДПІ: Зустріч з платником податків про зміни у податковому законодавстві та дотримання чинного

опубліковано 08 червня 2023 о 14:49

Фахівці Коростенської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області постійно проводять зустрічі з платниками податків, під час яких розповідається про зміни у податковому законодавстві та дотримання чинного

Наголос завжди ставиться на необхідність застосування РРО, ПРРО та подання повідомлення за формою 20-ОПП. Так , платники єдиного податку 2,3,4 групи, які проводять готівкові розрахункові операції зобов’язані використовувати касові апарати. Суб’єкти господарювання мають право обирати вид РРО для проведення розрахунків з покупцями: або класичний касовий апарат, або програмний РРО, в залежності від особливостей діяльності. Як альтернативу касовим апаратам, можна застосовувати програмний РРО – безкоштовний сервіс від податкової служби.

Крім того ,для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством. При цьому, платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених відповідними документами. Крім того, платники зобов’язані забезпечити зберігання документів, пов’язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом визначених законодавством термінів, але не менш як 1095 днів (2555 днів - для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням) з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи ( в деяких випадках з дня здійснення відповідної господарської операції а для відповідних дозвільних документів – не менш як 1095 днів з дня завершення терміну їх дії).

На останній зустрічі ,заступник начальника ДПІ, Олена Фадєєва розповіла платнику , що ДПС оновлено структуру розділу «Онлайн-навчання». Це було зроблено для зручності користувачів веб порталом  та забезпеченні комфортності платників у пошуку необхідної податкової інформації. Відтепер всі матеріали розподілені за трьома блоками. У першому міститься інформація по окремих видах податків. Платнику достатньо обрати розділ з назвою того податку, яким він цікавиться, а далі підрозділи зорієнтують у напрямі пошуку потрібної інформації. У другому блоці сконцентровано інформацію щодо податкових процедур. Зокрема, платники можуть переглянути матеріали з питань зупинення реєстрації податкової накладної, застосування РРО/ПРРО, сплати податків та єдиного внеску, погашення податкового боргу. Третій блок забезпечує можливість користувачам знайти потрібну інформацію щодо роботи Е-кабінету, Контакт-центру ДПС, електронними довірчими послугами.