Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лугинська ДПІ: Співпраця з органами місцевого самоврядування триває

опубліковано 07 червня 2023 о 14:19

Нещодавно відбулися робочі зустрічі представників Лугинської селищної ради та працівників Центру  обслуговування платників Лугинської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області.

Під час зустрічей було обговорено питання забезпечення надходжень до бюджету податків і зборів, виявлення додаткових ресурсів наповнення місцевих бюджетів, забезпечення погашення податкової заборгованості, декларування доходів громадян.

Крім того, розглядалась проблематика сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухомість, в тому числі жителями громади.

Особливу увагу було приділено питанню погашенню заборгованості до місцевого бюджету за минулі роки, а також питанню запобігання виникнення поточної заборгованості по податках.

Представниками податкового служби  наголошено, що виникнення податкового боргу в платників, призводить до бюджетних втрат, а отже негативно впливає як на економічний розвиток  громади, регіону так і держави в цілому. 

Податкова служба та територіальна громада мають спільну мету – забезпечення наповнення місцевого бюджету. Тому ефективна співпраця ДПС з органами місцевого самоврядування сприяє виявленню резервів для підвищення фінансової спроможності регіону.

На завершення заходів сторони підкреслили важливість таких зустрічей та домовились про розширення подальшої співпраці.