Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олевська ДПІ: У Олевській ДПІ чергові тренінги з реалізації права на податкову знижку

опубліковано 06 червня 2023 о 13:17

Фахівці Центру обслуговування платників Олевської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області на постійній основі проводять тренінги щодо застосування податкового законодавства. Відтак, під час чергового навчального тренінгу податківці навчали громадян реалізації права на отримання податкової знижки шляхом подання декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, у тому числі з використанням сервісу Електронний кабінет.

Звертають увагу, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Наголошують, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

В практичній частині фахівці надають покрокову допомогу по заповненню декларацій про майновий стан і доходи на отримання податкової знижки. На прикладі показують, як правильно заповнити і подати декларацію через «Електронний кабінет» та вкотре нагадують, що робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.