Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Конструктивний діалог щодо наповнення бюджетів територіальних громад

опубліковано 24 травня 2023 о 10:33

Днями начальник Коростишівської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській Тетяна Демиденко провела зустріч із представниками Коростишівської міської ради. Під час заходу учасники обговорили питання забезпечення безумовного виконання завдань із надходження платежів до місцевого бюджету, протидії ухиленню від оподаткування, легалізації заробітної плати та новації податкового законодавства.

Основними питаннями, які обговорювалися на заході, були питання пошуку додаткових ресурсів наповнення місцевих бюджетів та виконання бюджету Коростишівської ТГ у другому кварталі 2023 року, обговорено питання щодо проведення інвентаризації земель громади з метою встановлення власників земельних ділянок, у тому числі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, своєчасного обчислення і справляння земельного податку та орендної плати за землю на 2023 рік , розглянуто перелік боржників які мають заборгованість по орендній платі за землю, та обговорено ряд заходів щодо погашення заборгованості. 

Тетяна Демиденко детально розповіла про хід декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, а також про нові правила заповнення «Призначення платежу» у платіжних дорученнях при сплаті податків, зборів та ЄСВ.

Очільниця Коростишівської ДПІ зазначила,  що лише відкрита співпраця податкової служби та місцевого самоврядування дає можливість вирішити проблемні питання щодо залучення до сплати податків несумлінних платників  та забезпечити збільшення надходжень до місцевого бюджету.