Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Коростишівські податківці провели семінар для платників податків щодо декларування громадянами доходів та легалізації найманої праці

опубліковано 24 травня 2023 о 09:29

Нещодавно в Коростишеві відбувся семінар для платників податків щодо декларування громадянами доходів та легалізації найманої праці за участю соцпартнерів представників Коростишівської державної податкової інспекції та  Коростишівського відділу Житомирської філії обсланого центру зайнятості.

Керівник Коростишівської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Тетяна Демиденко розповіла присутнім, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню та звернула увагу на терміни сплати громадянами задекларованих сум податку. Водночас зауважила, що скористатись правом на податкову знижку за 2022 рік громадяни мають право до 31 грудня поточного року. Посадовець наголосила, що декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть подати в електронному вигляді через Електронний кабінет. 

Також, начальник податкової інспекції детально розповіла про електронні сервіси ДПС України, за допомогою яких можна не тільки подати декларацію про доходи, але й зареєструвати програмний РРО, подати та переглянути податкову звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, оперативно отримати іншу інформацію. 

Разом з тим, керівник Коростишівського відділу Житомирської філії обсланого центру зайнятості Юлія Куценко нагадала присутнім про належне оформлення трудових відносин, дотримання законодавства про оплату праці та детінізацію доходів у сфері зайнятості населення. За її словами, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу. 

Під час заходу йшлося про необхідність дотримання суб'єктами господарювання законодавчих вимог щодо нарахування заробітної плати, мінімальних гарантій в оплаті праці та повноти сплати податків та єдиного внеску.