Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: В Коростишеві податківці розповіли підприємцям про сплату майнових податків та декларування доходів за минулий рік

опубліковано 21 березня 2023 о 10:46

Начальник Коростишівської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області Тетяна Демиденко нещодавно провела зустріч з фізичними особами – підприємцями Коростишівської  територіальної громади. 

Очільниця податкової інспекції наголосила присутнім, що в поточному році власникам або користувачам земельних ділянок потрібно сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за 2022 рік. Податківець розповіла як розрахувати мінімальне податкове зобов’язання та за які земельні ділянки його потрібно буде сплачувати, при цьому зауважив, що громадянам цей платіж буде нараховувати податкова служба. За її словами сплата податку поширюється на власників та користувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які розташовані за межами населених пунктів. Не повинні сплачувати податок власники земельних ділянок у населених пунктах чи дачних та садових кооперативах. 

Під час заходу присутні також обговорили порядок сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, проведення звірки платниками податків щодо об’єктів оподаткування. 

На завершення заходу посадовиця ознайомила платників податків з електронними сервісами ДПС та зауважила, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет податків» суб’єкти господарювання та громадяни можуть подавати звітність, зареєструвати програмний РРО, отримати довідки та іншу необхідну для платника податків інформацію щодо сплати земельного податку та податку на нерухоме майно.