Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Овруцька ДПІ: Підсумки діяльності за основними напрямами роботи

опубліковано 20 березня 2023 о 13:35

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг. 

В період з 01 січня по 28 лютого 2023 року до Овруцької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Житомирській області для отримання консультацій з питань податкового законодавства та адміністративних послуг звернулося 125 платника податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян. 

Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 672 фізичних осіб. Видано 135 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.  

Також, протягом січня лютого 2023 року фахівці Центру обслуговування платників Овруцької ДПІ зареєстрували 92 платників єдиного податку, 16 реєстраторів розрахункових операцій, 27 книг обліку розрахункових операцій та 14 розрахункових книжок. Надано 71 витяг з реєстру платників  єдиного податку.  

Щоденно опрацьовуються відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників.  

Зокрема, за січень-лютий було опрацьовано 149 відомостей .

Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Овруцької ДПІ, але при цьому в ЦОП Овруької ДПІ платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, окремих питань щодо кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях. Працівниками ДПІ за січень-лютий  було залучено 95 платників податків до подачі звітності в електронному вигляді, в тому числі 15 юридичних осіб, та 80 ФОП-ів та громадян 

Постійно проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції,   взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погоджування довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента. 

До послуг платників - комп’ютерна техніка, яка підключена до мережі Інтернет і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення.