Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Овруцька ДПІ: Як подати декларацію на податкову знижку розповіли на тренінгу

опубліковано 20 березня 2023 о 13:33

Днями головний державний інспектор Овруцької ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській  області Ірина Коркушко провела тренінг для платників податків, під час якого розповіла про порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи для повернення податкової знижки за навчання.  

За словами Ірини Коркушко, при  розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у вітчизняних закладах дошкільної позашкільної, загальної, середньої, професійної та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе або члена сім’ї першого ступеня споріднення. Для підтвердження цих витрат платнику потрібно додати копії платіжних та розрахункових документів. 

Також розповіла, які документи необхідно подавати разом з декларацією про майновий стан і доходи та зазначила, що подати такий пакет документів можна особисто, надіслати поштою або в електронному вигляді через Електронний кабінет.  

Водночас вона зауважила, що у разі якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним  не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні роки не переноситься.