Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Любарська ДПІ: Працівниками ЦОП Любарської ДПІ активно проводиться роз’яснювальна робота з питань декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році

опубліковано 15 березня 2023 о 13:25

Начальник Любарської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Валентина Прокопенко провела тренінг для платника податків, під час якого розповіли про порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи для повернення податкової знижки за навчання.  

Зокрема роз’яснили, що податкова знижка може бути надана виключно резиденту, а загальна сума податкової знижки не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена на суму страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, - обов'язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності.

За словами податківця, при розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у вітчизняних закладах дошкільної позашкільної, загальної, середньої, професійної та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе або члена сім’ї першого ступеня споріднення. Для підтвердження цих витрат платнику потрібно додати копії платіжних та розрахункових документів. 

Також розповіли, які документи необхідно подавати разом з декларацією про майновий стан і доходи та зазначила, що подати такий пакет документів можна особисто, надіслати поштою або в електронному вигляді через Електронний кабінет.

Водночас зауважили, що у разі якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні роки не переноситься.