Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Попільнянська ДПІ: тема тренінгів - подання звітності через «Електронний кабінет»

опубліковано 24 січня 2023 о 13:29

Фахівці Попільнянської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області постійно проводять тренінги для платників податків щодо використання сервісу «Електронний кабінет» та подання звітності в електронному вигляді, особливо наразі в період подання річної звітності.

Для цієї мети в приміщенні ЦОП  облаштоване робоче місце платника для подачі звітності засобами телекомунікаційного зв»язку і при необхідності працівниками ДПІ надається практична та роз’яснювальна допомога в даному питанні.

В ході чергового навчання головний державний інспектор Попільнянської ДПІ Галина Шайдюк  надала роз’яснення платникам, а також продемонструвала як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм формуються, підписуються та відправляються звіти, яка роль в даному процесі відведена електронному цифровому підпису. Фахівець ДПІ надала суб’єктам господарювання практичну допомогу щодо створення, підписання та відправлення декларації платника єдиного податку та об»єднаної звітності 4ДФ та ЄСВ через Електронний кабінет.

Посадовець наголосила, що Електронний кабінет – це найбільш популярний,  захищений та безпечний електронний сервіс податкової служби. Та звернула увагу присутніх, що для подання звітів в електронному вигляді, перш за все, необхідно отримати електронний цифровий підпис для авторизації в сервісі.

Крім того, Галина Шайдюк розповіла присутнім про застосування інших норм податкового законодавства. Зокрема, про суми єдиного податку та єдиного соціального внеску на 2023 рік, а також про початок кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році.