Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Електронні сервіси ДПС на допомогу пересічним громадянам Коростишівщини

опубліковано 30 червня 2022 о 14:22

В Коростишівській ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області роз’яснюють, що електронні сервіси податкової служби стануть в нагоді не лише суб’єктам господарювання, а й пересічним громадянам. Адже кожна фізична особа, хоча б раз користувалася адміністративною послугою, зокрема отримання картки платника податків або внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Щоб отримати так званий «ідентифікаційним код» спочатку потрібно заповнити заявку за формою 1-ДР. Це можна зробити у паперовому вигляді у Центрі обслуговування платників Коростишівської ДПІ чи скористатися Електронним кабінетом. У випадку подання заяви в електронному вигляді, сам «код» потрібно отримати в Центрі обслуговування платників за наявності підтверджуючих документів.

Актуальним є й отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Усі зразки заяв про отримання адмінпослуг, зокрема відомостей про доходи, розміщені в розділі «Адміністративні послуги» на субсайті територіальних органів ДПС у Житомирській області https://zt.tax.gov.ua/.../mistsya-nadannya.../.

Ще однією розповсюдженою онлайн послугою серед громадян є подання декларацію про доходи для можливості використання права на нарахування податкової знижки, зокрема за оплату навчання чи користування іпотечним кредитом. При цьому, усі необхідні документи до декларації в Електронному кабінеті прикріплюються як скановані додатки.

У випадку коли фізична особа має у власності нерухомість, земельну ділянку чи транспортний засіб, то саме через Електронний кабінет вона може дізнатися про суми нарахованих майнових податків, а також безпосередньо сплатити ці податки не відвідуючи банківську установу.

Отже, кожен пересічний громадянин, не дивлячись на місцеперебування в режимі 24/7 може отримати адміністративні послуги ДПС в електронному вигляді.