Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоград-Волинська ДПІ: Відбувся сеанс телефонного зв'язку "гаряча лінія"

опубліковано 30 червня 2022 о 14:20

Нещодавно, під час проведення сеансу телефонного зв'язку "гаряча лінія" на запитання відповідала головний державний інспектор  Юлія Горбань.

Питання: Юридична особа – єдинник в середині податкового (звітного) періоду перейшов на ІІІ групу за ставкою 2%: за який період подається декларація платника єдиного податку, за формою, затвердженою наказом МФУ від 19.06.2015 № 578?

Відповідь: Відповідно до абзацу другого п. 294.1 ст. 294 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи зі ставкою 3 або 5 відс. є календарний квартал.

Такі платники єдиного податку звітують за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 (далі – Наказ № 578).

Суб’єкти господарювання, які мали діючу реєстрацію платника єдиного податку третьої групи зі ставками 3 або 5 відс. та виявили бажання обрати спрощену систему з особливостями оподаткування (єдиний податок третьої групи зі ставкою 2 відс.) в середині податкового (звітного) періоду повинні відзвітуватись за податковий (звітний) період до дати обрання спрощеної системи з особливостями оподаткування за формою, затвердженою Наказом № 578.

При цьому сума доходу платника єдиного податку третьої групи зі ставкою 3 або 5 відс. визначається відповідно до вимог ст. 292 ПКУ за період з першого числа місяця відповідного кварталу до дати переходу на спрощену систему з особливостями оподаткування.

Сума доходу для оподаткування єдиним податком третьої групи за ставкою 2 відс. визначається за період з дня реєстрації платником єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відс. до останнього календарного дня податкового (звітного) місяця, яка відображається в податковій декларації, за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 № 124.