Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Овруцька ДПІ: Податківці нагадують про зміни по РРО з 1 жовтня 2021 року

опубліковано 20 жовтня 2021 о 09:17

Овруцька ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області повідомляє, що з 1 жовтня у фіскальних касових чеках, які формуються всіма без винятку РРО/ПРРО, зазначається цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

Наказом Мінфіну від 08.06.2021 р. № 329 «Про затвердження Змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів / електронних документів» внесено зміни до форми та змісту розрахункових документів, зокрема:

до 01 жовтня 2021 року вимоги до форми і змісту розрахункових документів в частині цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої не поширюються на розрахункові документи, що створюються РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій до дня набрання чинності цим наказом;

до 01 жовтня 2021 року РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, за наявності технічних можливостей мають бути доопрацьовані їх виробниками (постачальниками) відповідно до ст. 12 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з метою забезпечення можливості виконання всіх вимог до форми і змісту розрахункових документів, відповідно до цього наказу.

Отже, з 01.10.2021 року у фіскальному касовому чеку, які формуються всіма без виключення РРО/програмними РРО, зазначається цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

Згідно з п.2 глави 3 розділу ІІ Порядку  реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями, платникам податків протягом 5 робочих днів потрібно подати до контролюючого органу за основним місцем обліку Заяву про реєстрацію РРО (форма №1 – РРО, електронна форма J/F1311404) з відміткою «Перереєстрація у зв’язку із зміною версії ПЗ РРО». Для перереєстрації до Заяви необхідно додати діюче реєстраційне посвідчення у форматі pdf.

Новий код та назва версії програмного забезпечення РРО відображені у новій Довідці про опломбування. 

З моменту видачі нового реєстраційного посвідчення попереднє реєстраційне посвідчення вважається таким, що втратило чинність.